Ameriški padalci začeli vaje blizu ukrajinske meje

by Urednik

AMERIŠKI PADALCI NA VOJAŠKIH VAJAH NA POLJSKEM

Na Poljskem so se začele skupne vojaške vaje, v katerih sodelujejo Ameriška vojska in poljske enote, je na svojem Twitterju sporočil poljski minister za obrambo Mariusz Blaszczak.

Ameriški padalci, napoteni na Poljsko, so začeli vaje, ki po nekem “naključju” potekajo v bližini ukrajinske meje, tj. na jugovzhodu Poljske. V manevrih sodelujejo vojaško osebje 82. zračno-desantne divizije ZDA in 18. mehanizirane divizije poljskih oboroženih sil.

“Prek vikenda so vojaki 18. mehanizirane divizije začeli skupne vaje z ameriškimi vojaki 82. zračno-desantne divizije na jugovzhodu Poljske.” je na twitterju zapisal Blaszczak.

O podrobnostih vaj ne poročajo, razen da na vajah uporabljajo vojaško opremo, ki jo je ameriško zunanje ministrstvo označilo za “defenzivno” in ni namenjene nobenim provokacijam. Kot je bilo poudarjeno, je naloga teh manevrov opozorilo morebitnim nasprotnikom, v tem primeru očitno Rusiji.  Po besedah ​​poljskega obrambnega ministra Poljska in njeni partnerji dosledno krepijo varnost Natovega vzhodnega boka.

Pred tem so ZDA na Poljsko napotile 1700 svojih vojakov “za krepitev varnosti vzhodnoevropskih držav”.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki